ZoMa Opleidingen

Wil je graag ontdekken hoe je een diepere verbinding met de wereld kunt ervaren, een holistische levensstijl kunt aannemen en meer in contact kunt komen met de natuur, jezelf en je spiritualiteit? Bij ZoMA Opleidingen kun je dit allemaal leren. Hier vind je meer informatie over wat ze te bieden hebben en zullen we dieper ingaan op de betekenis van bepaalde termen. Je kunt bijvoorbeeld nu al beginnen met mediteren, waarbij je je alleen richt op je ademhaling, en deze tekst ‘mindful’ lezen.

Hoogsensitiviteit

Laten we beginnen met het uitleggen van een term die soms wordt gebruikt bij ZoMA Opleidingen: hoogsensitiviteit. Wanneer je hoogsensitief bent, ervaar je de wereld intensiever. Je bent gevoeliger voor prikkels. Hoogsensitiviteit is een persoonlijkheidskenmerk en geen psychische aandoening. Ongeveer 15 tot 20 procent van de mensen is hoogsensitief. Bij hoogsensitieve mensen wordt informatie minder gefilterd, waardoor er een diepgaande verwerking van informatie plaatsvindt. Hoogsensitiviteit brengt voordelen met zich mee, zoals een grotere creativiteit, het opmerken van fouten die anderen mogelijk over het hoofd zien, en een verhoogde alertheid op gevaar. Er zijn echter ook nadelen verbonden aan hoogsensitiviteit, zoals overprikkeldheid, het risico dat je dingen persoonlijk opvat of communicatieproblemen ervaart, evenals een verhoogde kans op burn-out en stemmingsstoornissen.

ZoMa Opleidingen

Op de website https://www.zoma-opleidingen.nl/ vind je diverse cursussen en opleidingen die je kunt volgen om een holistisch leven te leiden. Je kunt er ook inspiratie opdoen door middel van blogs of podcasts, en ze bieden een webwinkel aan. Als je gratis een opleiding of cursus wilt volgen, kun je gebruik maken van het STAP-budget. Voor opleidingen heb je de mogelijkheid om een spiritueel coach te worden, Reiki te leren of een holistisch therapeut/coach te worden. Als het gaat om cursussen, kun je verschillende Reiki cursussen volgen of je verdiepen in hoogsensitiviteit. Daarnaast kun je leren over holistisch opvoeden, het in de praktijk brengen van een holistische levensstijl of een cursus volgen over het vinden van rust in je hoofd en het herstellen van een burn-out naar balans. Er zijn nog meer opleidingen en cursussen beschikbaar, dus voor het volledige aanbod kun je een kijkje nemen op de website.

Reiki

Reiki gebruikt handbewegingen om de energie in een mensenlichaam in balans te brengen. Reiki lijkt op massage, maar gaat ook de energiepunten af en er wordt gekeken naar eventuele blokkades. Je kan ook jezelf reiki geven. Reiki betekent universele levensenergie (rei en ki). Reiki kan ook of afstand gegeven worden door gebruik te maken van het menselijk elektromagnetisch veld. Als je reiki 1 of 2 haalt, werkt de energie minder diep in dan als je reiki 3 gebruikt op mensen. En vrijwel iedereen kan Reiki technieken leren. Sommige mensen ervaren lichte bijwerkingen van het ondergaan van reiki, zoals hoofdpijn, misselijkheid of een droge mond. Deze komen echter niet vaak voor. Reiki mag niet gegeven worden bij ontstekingen, sommige vormen van kanker en bij niet gezette botbreuken. 

Burn-out

Bij een burn-out heb je een lange periode stress en overspanning meegemaakt. Hier krijg je lichamelijke en geestelijke uitputting van, je bent opgebrand. Iedereen kan een burn-out krijgen. In het begin heb je nog energiereserves en kan een kopje koffie helpen om de moed er in te houden. Op den duur gaat dit niet meer. En als je amper energie hebt, lukt het vaak niet om in je eentje uit een burn-out te komen. Psychologen en mensen die gespecialiseerd zijn in een burn-out kunnen je weer op weg helpen. De oorzaken van een burn-out zitten in de privésfeer maar ook in de werksfeer. Soms bestaan de oorzaken al voordat iemand überhaupt de baan begonnen is, zoals perfectionisme, onzekerheid en een negatief zelfbeeld. Vaker wordt de burn-out veroorzaakt door werkstress, overmatige fysieke inspanning en sociale problemen. Maar ook ouderschap kan een burn-out opleveren. Wat je van een burn-out merkt is bijvoorbeeld een gevoel van uitputting, neerslachtigheid, opgejaagdheid en prikkelbaarheid. De oplossing voor een burn-out is de spanning en stress te verminderen. Wil jij graag meer leren over een van deze vakgebieden? Volg dan een opleiding bij ZoMa Opleidingen!