mode

Geef je elke maand weer een groot deel van je salaris uit aan kleding? Dan ben je zeker niet de enige. We lopen er graag goed verzorgd bij. Bij het zien van een mooie outfit, kan je deze dan ook niet zomaar terzijde schuiven. Toch heeft dit gevolgen. Graag zou je meer besparen. Geld overhouden aan het einde van de maand. Dit lukt echter vaker niet dan wel. Maar hoe zorg je ervoor dat je minder geld uitgeeft aan kleding, zonder dat dit hoeft te betekenen dat je nooit meer wat kunt kopen? Het is een dagelijks dilemma. Gelukkig is het niet onmogelijk. Met behulp van de volgende vier tips lukt het jou voortaan ook om meer geld te besparen op kleding. 

  1. Kies voor betaalbare merken 

Allereerst is het goed om eens te vergelijken. Er is een groot verschil in prijzen. Dit hoeft niet altijd samen te hangen met de kwaliteit. Soms betaal je ook voor de naam. Kies daarom bij voorkeur voor betaalbare winkels en merken. Goed voorbeeld is www.thestorewoerden.nl/. Hier vind je hippe en betaalbare kleding voor elke situatie. 

Let op: probeer impulsaankopen zoveel mogelijk te voorkomen. Kijk alleen voor nieuwe kleding als dit ook echt nodig is. Als je gaat winkelen is het ook goed om van tevoren een lijstje samen te stellen met wat je nodig hebt. Vergelijk het maar eens met boodschappen doen op een lege maag. De kans is groot dat je dan met heel veel dingen thuiskomt die je eigenlijk niet nodig had. Probeer tegelijkertijd ook trendgevoelige items te vermijden. Zo voorkom je dat je hier over een jaar alweer op uitgekeken bent. Het is beter om te investeren in goede basics, zodat je hier jaren plezier van hebt. 

  1. Goedkopere outfits samenstellen 

Een slimme manier om te besparen is door goedkopere outfits samen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een jump suit. Met dit item ben je direct klaar. Je hoeft enkel nog wat accessoires toe te voegen. In de meeste gevallen is dit goedkoper dan wanneer je een losse broek en shirt koopt. 

  1. Wacht de sale af 

Lukt het je om nog even te wachten met het kopen van nieuwe kledingstukken. Doe dit dan vooral. Meestal zijn er ongeveer twee keer per jaar momenten van hoge kortingen in de winkels. Vaak is dit rond juli en november. Dit zijn de momenten dat de zomer- en winterkleding alvast worden afgeprijsd. Ondertussen is het seizoen eigenlijk nog maar net begonnen. Dit is dus een goede manier om je garderobe compleet te maken, zonder dat je hier het volledige bedrag aan hoeft uit te geven. 

  1. Koop tweedehands 

Een van de beste manieren om te besparen is door meer tweedehands te kopen. Apps als Vinted kunnen je hierbij helpen. Dit is niet alleen een stuk voordeliger, maar ook nog eens veel beter voor het milieu. Je kunt eventueel ook terecht bij de kringloopwinkel om een tweedehands outfit samen te stellen.